Traily s Matýskem

Matýskovi se nelíbilo na táboře a tak jsem ho místo toho vzal do hor. Nabalili jsme dodávku a vyrazili na sever. První noc jsme spali přímo ve vojenském muzeu Lichkov. Dva velké bunkry a spousty rozsocháčů jsme měli z auta na dohled. První den jsme projeli všechny traily z Polského Jodlowa. Stavili jsme se v Miedzygorze. Je to pěkné horské městečko s vodopády a starými domy. Strávili jsme tam více času než jsme plánovali. Jedno Matýskovo kolo bylo prázdné. Ještě, že jsme cestou z Brna koupili náhradní duše. Spát jsme chtěli nedaleko Severomoravské chaty, ale cestu blokovalo auto se dřevem. Selhaly i místa kolem bunkru K5. V záloze jsem měl parkoviště pod Klepáčem a tam jsme nakonec zůstali. Stály tam další tři auta a večer jsme si poslechli malý koncert jednoho táty s dcerami.

Druhý den jsme přejeli do Vysokých Žibřidovic. Podél Prudkého potoka jsme nastoupali a po traverzových cestách dojeli na chatu Návrší. Po obědě jsme se po modré značce probojovali na sedlo Štvanice. Po trailech jsme se dostali do Hynčic a pak už po cestě zpět k autu. Táhl jsem Matýska v háku a nešlo mu ujet. Je dobrý. A protože bylo úmorné vedro, přejeli jsme do Polské Stare Morawy a šli se vykoupat. V místním biotopu jsou krásné písečné pláže i dno. Vstupné jen pár korun na celý den. Pěkně to mají Poláci pořešené. Večer jsme přejeli do Orliček se zastávkou na vyhlídkovém místě na Bialou Wodou, kde jsme si uvařili večeři. Je to fajn vařit a koukat přitom na západ slunce nad Klodzkem.

V Orličkách jsme si odskočili na traily kolem Suchého vrchu. Projeli jsme zelený a modrý, tím jsme tam asi skončili. Červený jsme jeli už dříve. Místní traily mají nepříjemná převýšení. Ale dobré, bavilo nás to. Maty si odpoledne zajel s klukama od Frenců do Jablonného na koupaliště. Pak jsme se nacpali vynikajícími steaky udělanými na ohni a jelo se domů. Jsem vděčný za takové akce. Spaní na divoko, ježdění po Sudetských kopcích s Matesem, troška muziky s Peťou, to mi dělá dobře na duši.