Zapomenuté hory a Seninka

Po pár letech jsem zase trošku pomohl lidem z Jeseníků a Rychleb s přípravou běžeckých závodů Zapomenuté hory. Bydlel jsem v Račím údolí, kousíček od Tančírny, a celé čtyři dny jsem běhal po horách se značením tras a kontrol. S výjimkou Vysokého hřbetu jsem si prošel všechna místa co mám v Rychlebech rád. Je fajn takhle vypadnout, odstřihnout se na pár dní od světa a strávit ten čas s partičkou lidí, která závod organizuje.

Na víkend jsem přejel do Nové Seninky, kde se konalo úžasné muzikantské setkání bluegrassových kapel. Takový malý festival, dobře utajený, jako vždy. Hrálo a jamovalo se dnem i nocí a v sobotu večer proběhl koncert. A dorazil i Peťa z Orliček, tak jsme si ještě před koncertem dali velký výjezd na kolech po celých Rychlebech. Bylo krásně teplo, svítlo sluníčko, nádhera. Chtěl jsem ještě pomoct s úklidem značení po skončení závodu, ale po šesti dnech (prospaných v autě) už jsem se těšil domů za dětma a Maky.

Za těch pár dní jsem po Rychlebech nachodil a najezdil skoro 200 kilometrů. Trošku jsem se jich přejedl. Ale neuplyne ani měsíc a začne se mi po nich stýskat. Mají své velké kouzlo.