Šumava

Omluvili jsme děti ze školy a na prodloužený víkend jsme vyjeli na Šumavu. Ubytovali jsme se v kempu Antýgl, v samém srdci Šumavy. Je to vysoko, kolem teče Vydra a Hamerský potok a má to tam správnou horskou náladu. Ještě před setměním jsme s Matýskem podél Hamerského potoka vyběhli na Horskou Kvildu.

V pátek jsme jeli podél Vchynicko-tetovského kanálu na Modravu a podél Roklanského potoka nahoru na Poledník. Těšili jsme se na dobrý oběd a zrada, neměli už nic k jídlu, jen poslední dva balíčky chipsů. Napravili jsme to po návratu do kempu v místním stánku s rychlovkama. A jako zákusek jsem si opekli brambory v ohni, který jsme si udělali přímo u auta.

V sobotu mělo být škaredě. Jako odpočinkový program jsme zvolili hrad Kašperk. Z Kašperských hor to bylo trošku do kopce, ale jsme horalové. Děti měly na hradním nádvoří plno atrakcí, např. si sami vyrazili kovový dukát. Přejeli jsme do tábořiště “Zahrádky”, které se nám hned zalíbilo. Zázemí skoro žádné, ticho, spousta místa, civilizace daleko, pro nás ideální místo. Já jsem se jel před setměním projet kolem slatí nad Borovou Ladou. Jsou to místa, přes která vedl “Kanál 54” - stezka, po které převáděl jeden z králů Šumavy Kilian Nowotny. Večer opět oheň, na nebi hvězdy. V noci bylo jasno a pěkná zima, auto hlásilo tři stupně.

V neděli opět vyšlo sluníčko a vyrazili jsme na kolech. Přes Polku na Knížecí pláně na oběd. Jedno z nejhezčích míst co na Šumavě známe. Já jsem pak sám jel delší variantu přes Bučinu, Ptačí slať, Modravu a Kvildu. Z Kvildy do Borové Lady to byl úžasný sjezd po krásné cestě podél Teplé Vltavy. Na Šumavu se ještě vrátíme, líbí se nám tam.