Rychlebské stezky

Holky jsou zase nemocné. Z plánovaného rodinného výkendu byla chlapská jízda. Mělo být teplo a plán byl jasný - Jeseníky a Rychleby. A protože měl Matýsek nové kolo (velké), zamířili jsme na Rychlebské stezky. V pátek večer jsme cestou v Olomouci nakoupili jídlo a na noc jsme se schovali na naše oblíbené parkoviště v lese nad Karlovou studánkou.

Ráno bylo nádherně slunečno. Přejeli jsme na Základnu v Rychlebkách a hned vyrazili. Projeli jsme trail podél Černého potoka a vrátili jsme se trailem Lesů ČR se zastávkou na Smolném vrchu. Spát v kempu se nám nechtělo, tak jsme se vydali do sedla nad Travnou. Měli jsme spoustu času, tak jsme se zašli podívat na Boží horu nad Žulovou. Úžasné místo. Na sedle jsme se poflakovali, poslouchali Hraničárova učně, máme to tam rádi.

Druhý den jsme přejeli na Staroměstsko a vyrazili na pro Matýska první opravdovou horskou jízdu. Po velkém a dlouhém stoupání jsme traverzovali jeden z hřebenů Kralického sněžníku. Zatáhlo se, ochladilo se, objevily se pásma sněhu. Některá místa Matýsek musel vybojovat, i slza ukápla. Ale zvládl to výborně. Sjed do údolí a návrat k autu jel jak závodník. A zvádl i návrat k autu, kdy bylo třeba po téměř čtyřiceti kilometrech vyšlapat dalších 150m převýšení. Nádhera.