Rejvíz, Rychleby a Klodzko

Náročný prodloužený víkend. Z pátku na sobotu jsem spal v Bílovci, kde jsme měli s kámošem Martinem první hudební zkoušku. Po zkoušce se popíjelo dlouho do noci, ráno jsem se musel hodně přemáhat, abych jel dál. Ráno, nevyspalý a unavený, jsem přejel na Rejvíz, kde probíhala Muzikantská dílna Ondry Kozáka. Hned jsem vyrazil na kolo užít si okolní krajinu. Nádhera, nádhera. A večer jsem ještě stihl rychlou zkoušku a malé vystoupení.

V neděli jsem přejel do Rychleb a celý den jsem strávil na kole. Přes hraničky jsem přejel do Polských Sudet. Konečně jsem se podíval na místa, která jsem dlouho sledoval jen v mapě. Polské Sudety a Klodzko jsou nádherné, asi hezčí než česká strana. Krásné chaloupky, staré domy, kamenné kostely, křížky, kapličky, zvláštní architektura.

A protože bylo tak krásně, zůstal jsem až do pondělka. Poslední vyjížďka byla taky průzkumná. V podstatě jsem objel celé Gory Bystryzckie. A opět veliká nádhera. Na sjezd z horské osady Zieleniec údolím Divoké Orlice budu dlouho vzpomínat. Stejně tak jako na sjezd po dokonalých serpentinách z osady Spalona do Bystrzyce. Místy jsem jel po stejných cestách jako před týdnem s Matýskem. Tento kraj se mi zalíbil a budu se sem vracet.