Kresby V

Pokračuji s akvarely a motivy ze zapadlých Sudetských míst. Tohle je kostelík z Břidličné, který se mi zalíbil na jedné z fotek v Sudetské facebookové skupině.

Druhý pokus s podobným námětem (mlýn na Slezské Hartě 37) se mi moc nepovedl. Zachovala se pouze fotka z okamžiku, kdy jsem měl hotovou akvarelovou vrstvu. Pak jsem přidal kresbu perem a obrázek byl na vyhození do koše:

Abych si spravil náladu, tak jsem stejný motiv zkusil perem:

Jeden večer jsem zajel za Svaťou, banjistou, který kromě muziky zvládá i stavbu nástrojů. Zkusili jsme zkopírovat obrázek lišky z dílny firmy Stelling. Mým úkolem bylo nakreslit na preleťovou vrstvu lišku a trošku ji vybarvit. Sám jsem zvědav jak to nakonec dopadne, protože jsme amatérsky vzali co bylo po ruce - rezavý fix a černý centropen:

A opět návrat do sudet. V práci jsem si potřeboval na chvilku odpočinout. Propiskou jsem si nakreslil starý pivovar z Janovic u Rýmařova (díky Z za tip):

A večer doma stejný námět, ale tentokrát v na tabletu a tak, jak by to asi vypadalo v noci:

Následuje několik kreseb tužkou. Takové rychlovky. Abych se naučil rychleji kreslit, tak jsem si dal limit 15 minut na jeden obrázek. Všechny náměty jsou ze Sudet v oblasti Nízkého Jeseníku (Slezská harta, atd.):

Komentáře

  • Anna 2021/02/04
    ú ž a s n ý - noční pohled na tabletu chci mít, ju?