Kresby IX

Dál zkouším akvarely. Je to fajn zkoumat míchání barev nebo jen cesty, kterými se barva po papíře šíří. První malůvka je kostel v Hutově, u kterého jsem poprvé vyzkoušel nechat část budovy zmizet do ztracena.

Tento obrázek jsem měl nachystaný snad rok, ale nikdy jsem nevěděl, co s ním. Teď jsem se k němu vrátil a přesně jsem věděl jak ho chci udělat. Takhle vznikají nejhezčí věci. Celou dobu cítím, že to bude dobré. Tenhle se mi hodně líbí. Dal jsem si ho do rámu a visí na stěně nad mým stolem:

Tímto obrázkem se vracím k Potštátu, který se mi zalíbil.  Mám z něj v záloze několik míst, které se chystám dostat na papír. Tohle je jedno z nich:

Následující tři obrázky jsou ze starých Brněnských dělnických kolonií. Něčím mi připomínají má oblíbená Stínadla. Jsou to malé čtvrti plné úzkých klikatých uliček, úzkých domečků všemožných tvarů a zvláštní atmosféry. První je z Písečníku:

Druhá z Divišovy čtvrti:

A třetí taky z Divišovy čtvrti:

Teď velký skok do Polska, do městečka Kietrz, kde chátrá továrna, která má velmi temnou historii.

Následuje Ketkovický mlýn, který stojí hluboko v údolí, nedaleko za Brnem. Je to kultovní místo, které mám spojené s trampingem a obzvláště s Kamelotem a Romanem Horkým. Poblíž se dodne skonají velké potlachy pod širým nebem, kde se zpívá Vlajka a schází se všechny generace trampů.

Hrátky s barvama aplikované na kostely v Horním Maršově.

Kaplička nad Šléglovem na Staroměstsku je úžasné místo.  Stojí na náhorní planině mezi Starým městem a Brannou.

Budovy, které stojí na Klínovci. Sice chátrají, ale i tak mají své kouzlo.

Komentáře

  • Anna 2021/04/06
    fantazie