Kresby

Hromadí se mi kresby, které nemám kde publikovat. Napadlo mě dávat je sem jednou za čas jako samostatné příspěvky. Dnešní sada kreseb je z velké části kreslená modrou propiskou na stole v práci. Skenováním a převodem do černobílé se z toho stává téměř perokresba.

První tři kresby jsou ze Staroměstska, kam jsem v poslední době začal hodně jezdit. Na obrázcích jsou místa, která mám rád. Na prvním obrázku je obchod s potravinami ve středu Starého města. Často se tam stavuji pro něco dobrého.

Další obrázek je z opuštěného údolí, které vede z Velkého Vrbna nahoru na pláně, na kterých stojí vesnička Kronfelzof. Kolem této kapličky jsem projížděl na kole před patnácti lety. Vůbec nic se nezměnilo.

Tohle je radnice ve Starém městě, před kterou jsem nedávno dlouho čekal na vyřízení povolení k vjezdu autem do lesů kolem Paprsku. Vše jsme tehdy vyřídili a povolení máme.

Barokní kosel v Klatovech, na kterém jsem zkoušel jinou techniku kreslení. Snažil jsem se vyvarovat všem rovným čárám a všechny linky mít neurčitě rozevláté.

Na dalším obrázku je hostinec Pod lípami ve vsi Trávníček, který se podařilo krásně zrestaurovat. Objevil jsem ho ve skupině, která se zabývá problematikou Sudet.

Další kostel - Skoky. Našel jsem fotku se zajímavou perspektivou a tak jsem se hned vrhl na rychlou kresbu.

Doznívající dojmy z dovolené v Chorvatsku. Úzké temné uličky, to bylo vždy něco pro mě.

A ještě jedna kresba z víkendového výletu s dětmi na Nový hrad nad Blanskem.

Komentáře

  • Anna 2020/10/02
    Bezva nápad a moc krásné