Malý Rabštejn

Něco lehčího na lezení, v pěkné přírodě, ne moc daleko od Brna a navíc co nejschovanější před nájezdy lezců-nelezců, kteří o víkendech okupují Vysočinské skalky. David nás nasměroval na Malý Rabštejn a zprvu to opravdu vypadalo, že by mohlo být splněno vše co jsme si namysleli.

V sobotu ráno jsme ťapkali hlubokým údolím s železničkou pod skály. Lidí se tam motalo hodně, Vysočinskému mumraji (psi pod skálou, rodinky s dětmi, křik, hluk, zmatky na skále) jsme se neubránili, ale něco jsme vylezli. Pěkná byla šestka (nevím jak se jmenuje) přes kruh nahoře v plotýnkách.

Pomalu se oteplovalo a tekl z nás pot. Když dole v údolí spustili agregát a začali bagrovat něco u trati, rozhodli jsme se pro strategický ústup. Asi už na podobné skalky jezdit nebudeme, kdysi to bývalo jiné.  Cestou do Brna se Maky konečně dočkala koupání - zastavili jsme v Tovačovských štěrkovnách a bylo dobře. V neděli jsme si dali pěknou vyjížďku na kolech celým Rakoveckým údolím do Jedovnice. To byla úleva, nikde nikdo, ticho, krásné louky.