Abandoned Places

Když jsem kdysi, velkou náhodou, objevil web Abandoned places, nepřišel mi nijak zvlášť zajímavý ani výjimečný. No co, někdo se poflakuje po rozvalinách a skládkách a cvaká tam jednou fotku za druhou - takové byly první pocity. Ale už tehdy mě něco muselo zaujmout, protože jsem se na web stále vracel.

Začal jsem pročítat všechny doprovodné texty, podrobněji prohlížet jednotlivé fotky. Nálada opuštěných míst a dokonalých černobílých fotek mě úplně okouzlila. Asi tak jako film Kouř, který se všem taky nezalíbí hned po prvním zhlédnutí. Vše chce svůj čas. Když pak Henk van Rensbergen, autor webu, vydal knihu, bylo jasné, že ji dříve nebo později budu mít.

Nějakou dobu jsem váhal kvůli vysoké ceně, ale minulý měsíc jsem se konečně rozhoupal. Dnes přišla z Belgie domů do Třince, zabalená v úhledném balíčku. Je plná úžasných fotek a autorovo vlastnoruční věnování dojem jen umocňuje. Tímto dávám na vědomí, že kniha je u mě doma a rád ji ukážu všem, které by zajímala. Více o knize a celém tom Henkově prapodivném podnikání najdete na jeho webíku.