Velká Amerika

Tak dlouho se člověk motá po malé americe až se jednoho dne dostane do té velké a opravdové. Vše šlo tak rychle, že mi to ještě pořádně nedochází. Ale je to tak. Sedím v hotýlku v jižní části San Francisca a nevěřícně čučím do mapy na všechna ta místa, která jsou teď nadosah - Golden gate, Twin Peaks, Santa Cruz, Yosemitské údolí …

Díky panu googlovi se můžete podívat, kde přesně bydlím. Bohužel, nejsem tady na dovolené a každý den musím do práce. Společnost eMeter, se kterou budu mít v nadcházejících měsících hodně co do činění sídlí necelých patnáct minut chůze od hotýlku. Chodce amíci moc nepodporujou, ale našel jsem si cestu, kterou se dá do práce dostat i bez auta.

První týden nás školí Margaret, plnoštíhlá paní, která mě vždy vytočí tím, když řekne něco o svém bydlení. Říká, že bydlí na konci světa. Ukazovala mi na mapě svůj dům. Do práce sice dojíždí přes 100km autem, ale dům má na samotě v lesích a kopcích nad Santa Cruz. Budu tady ještě necelý měsíc. Celou dobu jsem na mailu a icq. Časový posun je tady mínus 8 hodin. Mobil mi tady sice funguje, ale hovory zvedat nebudu (SMSky chodí normálně).