První jarní vyjíždky

S přicházejícím jarem se probouzí nálady na dlouhé výlety někam do kopců a lesů, pryč z města, do ticha a do míst, která ještě neznám. Kolo se mi teď, když nemůžu běhat, zdá jako ten nejlepší prostředek pro toulky přírodou. Během pár dní se mi povedly dvě výpravy, na kterých jsem projel spoustu neznámých míst těsně za hranicí města.

První výprava směřovala do Krasu obloukem přes Kuřim a Lipůvku. Sice místy pršelo a foukal studený vítr, ale je potřeba pracovat na své hlavě, na snášení nepohodlí. Nejhezčí částí byly kopce mezi Lipůvkou a Blanskem, místy to bylo jak v horách. Musím se tam ještě vrátit. Po dlouhé době jsem si taky projel žlutou značku z Adamova do Vranova, je to hodně do kopce a potmě jsem to jel poprvé. Pořád je to stejně pěkné.

Druhá výprava vedla údolím Bobravy přes hlínu do Ivančic. Hlavním cílem byl židovský hřbitov, ale byl zamčený a hlídaný kamerami, takže z focení nebylo nic. Pak jsem se přes staré hornické kolonie promotal do Zastávky s úzkorozchodnou železnicí. Dostal jsem se zpátky k Bobravě  a Chroustovským údolím jsem směřoval k Javůrku. To údolí bylo nejhezčí částí cesty. Stmívalo se, krajina byla opuštěná, slyšel jsem jen zvuky lesa - sovy nebo sýčky, šumění potoka. Schválně jsem jel potmě, tak to mám rád. Hlavně abych se takhle jednou nepotkal s podobným individuem.