Vysoké Tatry

I přes nejistou předpověď vyrážíme v pátek před osmou do Tater. První noc spíme tradičně venku. Ve spacácích v mínus desíti popíjíme Magistra, koukáme na hvězdy a spřádáme plány na další den.

V sobotu vyrážíme na Rysy. Všude v dolinách je nezvykle hodně lidí. Po nesmyslně rozšlapané stopě jsme za chvilku u Viktora na chatě pod Váhou. Krb, kytara, čaj a zelňačka v téměř dvou a půl tisících je něco neskutečného. V sedle Váhy zvažujeme variantu přes Českou dolinu a Železnou bránu, ale nakonec jdeme na vrchol Rysů. Na lyžích jsme dali Rysy téměř od vrcholu až na Popradské, dokonce i jeden malý skok v prahu s řetězy jsme přežili (hlavně já). Večer zakončujeme klasickým sjezdem po cestě na Štrbské, večeří ve Furkotce a nočním výstupem zpět na Popradské.

Neděle byla na výstupy slabší, ale i tak jsme sjeli Dračí sedlo ke Dračím plesům a {link:1348|žlab ze sedla pod Zlomiskovou věží}. Chtěli jsme sjet i žlab z Dračích ples přímo k chatě na Popradském plese, ale vjeli jsme do mlhy jak z rákosníčka a ani po dlouhém čekání, kdy ji nezačal nikdo krájet a nedalo se poznat co je vzduch a co je sníh, jsme sjeli potupně Zlomiskovou dolinou.

Pár obrázků co fotil Tomášek najdete tady